BOSLOPER

 

Bij de tentoonstelling Disruption – Remapping Nature heeft Kunstlab een programma ontwikkeld voor het primair onderwijs en de buitenschoolse opvang.

 

We wandelen door het bos, bomen over kunst en leggen de loper uit voor moeder natuur.
Park de Oude Warande is aangelegd door mensen, dat kun je goed zien als je de plattegrond van dit park bekijkt. Alle paden lopen vanuit het middelpunt naar de uiteinden en vormen samen een ster. Dit bos wordt daarom ook wel Sterrebos genoemd. Maar noem je dit bos dan nog wel natuur? Wat is dat eigenlijk, natuur? Maken wij mensen daar ook deel van uit en kunnen wij zelf ook natuur maken?
Via de beelden in de tentoonstelling onderzoeken de kinderen wat natuur nu is in de ogen van de kunstenaars.

 

In de workshop aansluitend op de rondwandeling brengen we vanuit de menselijke maat de natuur van het bos in kaart. Op zoek naar materiaal, kruipen we als mieren dicht over de grond en ontdekken wat er allemaal te vinden is. Door goed te kijken en samen te werken leggen we een verzameling aan van ‘natuurlijk’ materiaal. Met het lichaam als uitgangspunt vormen we vanuit onze silhouetten een gespiegeld patroon. Dit patroon vullen we op met onze verzameling materialen en zo maken we een bostapijt. Hoe meer kinderen er mee doen, hoe groter ons kunstwerk wordt…

 

Door alle tapijten achter elkaar te plakken, leggen we samen een lange loper uit voor moeder natuur.

 

 

 

 

 

 

Data en tijden

 

Buitenschoolse opvang: 24 juli t/m 4 augustus
Primair onderwijs: 28 augustus t/m 22 september
Maandag t/m vrijdag vanaf 10 uur

 

Kosten
Een workshop met wandeling duurt 2 uur en kost 100 EUR voor een groep van 15 kinderen. Je kunt per dagdeel met 2 groepen (30 kinderen) tegelijk komen. Wil je het programma voor meer groepen boeken, informeer dan naar de mogelijkheden en kosten.

 

Informatie en aanmelden
kunstlab@taborsky.nl of 06 576 772 04

 

Zie ook: www.facebook.com/kunstlabT